perjantai 7. syyskuuta 2012

Kenraaliharjoitukset

Hei vaan rakkaat lukijat. Olettekin ehkä todistaneet yhtyeemme live-esiintymisiä ja/tai kuunnelleet masternauhojamme digitaalisessa muodossa. Näin ollen olette perehtyneet vuoremme huippuun. Mutta miltä muu vuori näyttää? Moni teistä lienee viettänyt unettomia öitä miettien, kuinka näinkin potrassa iskussa oleva yhtye harjoittelee? No, ettei arkenne olisi faktan puutteesta johtuen penseä, jaan teille mieluusti yhtyeemme kenraaliharjoitusten kulun viikonlopun keikkaamme varten.

Saavun syksyisenä keskiviikkona yhtyeemme treeneihin klo 17:55. Treenit alkaa 18:00. Kuten tavallista, ketään ei näy missään. Avaimet ovat Hiacella joten odotellessa päätän käydä kaupassa. Bongaan sieltä Abin ja Nahka-J:n. Ostan elintarvikkeita ja menen takaisin treenikämpällemme. Pojat ovat tupukilla. Vaihdamme kuulumisia. Jokaista väsyttää valtavasti. Arki perii verojaan verokarhun lailla. Laitamme instrumentit ja vahvistimet tulille. Abi syö mustaa makkaraa. Jokainen hakkaa soittimiaan ja virittää niitä. Kuulostaa kamalalle. Tsones ennättää treeneihin vasta seitsemän kantturoissa, Anatoli on Helsingissä, joten aloitamme neljästään soittamisen kello 18:20.

Nahka-J on miettinyt settilistaa keikan varalle. Etenemme konkrol... krokonolo.. kronologo.. ..systemaattisesti. Hiace on keksinyt tässä vuosien saatossa miten härnätä kielisoittajia. Hän lyö kapuloilla nopeasti tahtia neljään - tämä on siis merkki josta soittomme alkaa - yhtään sopimatta mitä biisiä soitamme. Näin tapahtuu keskimäärin 3-5 kertaa per treenit. Biiseihin lähdöt ovat yhtä kaaosta ja mies hihittelee rumpupalliltaan käsin meille. Biisejä soittaessa keksimme Nahka-J:n kanssa aina uusia poseerauksia. Kerran meinasimme tukehtua kun keksimme jalan heiluttelun Kapteeni Alkoholi biisissä. Nyt olen keksinyt "vatkaavat polvet" - kehosuoritteen, joka mielestäni tulee jäämään Rock n' Rollin historiaan lailla Elviksen lanteiden.

Rakastan niitä biisejä joissa on sangen pitkä rummut+basso intro ja biisi lähtee etenmään eteenpäin minun aloitteestani. Tällöin on mahdollisuus käyttää luovuutta kaikkeen hyödylliseen. Tällä kertaa päätin irroittaa housuni persaumuksesta henkselin klipsin ja ruveta vilauttelemaan pojille takalistoani. Sopivan kauan tätä tehtyäni pyörähdän ympäri ja huomaan Nahka-J:n tallentaneen tekoseni puhelimelleen. Helevetin älypuhelimet. Älyttömyyspuhelimia ne on, saa koko aika olla varuillaan ja käyttäytyä korrektisti.

Ennen kuin jatkan artiklan kirjoittamista, muistattehan että kenraaliharjoitusten on tarkoitus edetä kuten itse keikka. Olen kuullut, että kenraaliharjoitukset vedetään keskeyttämättä ja korjaamatta toimintaa, esityksen kaltaisesti. Soitamme Jääkiekkokansaa-biisiä ja jossain vaiheessa biisiä sanattomalla sopimuksella kaikki siirtyy käyttämään yläasteella opittuja musikantin taitojaan. Hiace hakkaa täysillä rumpuja kiilaillen ja laahaten ja fillit kuulostaa enemmän ripulointia kaikusessa vessassa kun rumpalin toimintaa. Nahka-J soittaa muutaman sävelaskeleen väärästä kohtaa omaa lennosta keksittyä riffiänsä, Abi laulaa täysillä koko nuottiasteikon vierestä ja mie keskityn pelkästään tapping-suorituksiin. Kuulostaa aivan hirveältä.

On Koti-biisin aika. Hiace laittaa rummut käyntiin. Päätän hauskuuttaa porukkaa aloittamalla soitannan puoli sävelaskelta liian korkealta. Olisittepa nähneet poikien ilmeet kun hyö hyppäävät kelkkaan ja riitasoinnutus hivelee korvia. Kaikki soittaa päin helevettiä ja Hiace irrottaa kesken soiton kapuloistaan ja ne lentää ympäri reenistä.

Pian Tsones saapuu treeneihin. Vedämme koko poppoolla ja kaikki vaikuttaa hyvältä. Päätän hiippailla Hiacen peltien luokse ja mies kun fillailee niin tartun miehen pellistä kiinni jotta se ei soi ollenkaan. Hihihihihi! Abi imitoi suomalaisia rock-vaikuttajia ja vetää omaa showtaan.

Treenit lähenee loppuaan. Kesken biisin keksin hiippailla mikserin luokse ja laittaa Abin lauluun hirveästi efektiä. Hiace innostuu tästä ja laittaa Abin laulantaan seuraavia biisejä varten efektiä noin 600% lisää. Laulu kuulostaa siltä kuin Abi olisi liittynyt gregoriaaniseen kuoroon. Mies ohjaa tulkintaansa ronskisti tähän suuntaan. Soitamme jotain ronskimmista biiseistämme ja kun Abin suoritus lähtee käyntiin tipahdan lattialle nauramaan, jossa vietän 3/4 biisistä.

Biisit on soitettu. Ei kaikkia, mutta mitäpä sitten. Laitamme kimpsut kasaan ja lähdemme menemään. Jos keikka etenee yhtään niin kuin treenit, on katastroofi valmis. Hyvä niin. Kuin kirsikaksi kakun päälle joku vääntää hirveät paskat suoraan oviaukon tietämillä ja haju on pahempi kun festavaalin paskaluolassa eli bajamajassa.

Eikun keikkaa kohti.

Hyytis

1 kommentti:

  1. Kiitos Hyytis tarinasta, näitä on aina kiva lukea...
    ja yrittää muutenkin käyttäytyä korrektisti ;)

    VastaaPoista

Reteet ja asialliset kommentit ja perusteltu ritisointi otetaan mielellään vastaan! Asiattomat tai jotakin loukkaavat kommentit poistetaan heti ja tuikataan paskalootaan. Olkaa hyvä!