maanantai 27. elokuuta 2012

V A rk AuS - 2012

Pimpelipompeli!

Meidät on toistamiseen pyydettyy esiintymään Varkauden Theft City Rockiin. Miks? Se jää ikuiseksi arvoitukseksi, mutta kuitenkin hyvä niin. Kuten alla oleva kuva osoittaa, olemme harjoitellee varsin hartaasti ja tosissamme kyseistä tapahtumaa varten.



Lähtöaamu. Herään kellon soittoon. Torkutan tunnin. Pakko nöystä. Piti kirjoittaa tähän nousta, mutta vahingossa tuli ö ja ä. No, ei se haittaa. Vetäsen aamupalan, pakkaan repun ja sykkelöin treenikselle. Saan tekstiviestin Abia, Tsonesia ja peräkärryä hakemasta olevalta Hiacelta, että kotva voi kestää, Abi tais just herätä. Eipä se mittään. Treenikselle saapuu Nahka-J ja eilen DJ-keikalla ollut ystävämme Antti. Puhumme musiikista, Bruce Springsteenin settilistasta, intuitiosta ja elämästä. Vihdoin pojat kurvaavat pihaan. Lastaamme peräkärryn ja auton takakontin. Kuten kunnon rocktähdet konsanaan, lähdemme reissuun vuokra-autolla, laina peräkärrillä, sekä yksi soittaja junalla.

Hiace vai Keijo Rosberg?
Se on A niinkuin Abi. Peräkärry pakattu.

Myöhän ei lähetä mihinkään ilman piirakoita.
Tsones tankkaa matkaa varten.
Menomatka menee rattoisasti keikkapaikalle toimitettua 15- sivuista raideriamme tutkaillessamme, sekä settilistoja kirjoitellessa. Alla pari kuvakaappausta raideristamme WikiLeaksin vuotamana.









Miks hitossa näitä tiekuvia on aina näissä bändien raporteissa?
Nää ei kiinnosta ketään.. Oikeesti!! Kattokaa nyt tätä kuvaa.
Siinähän on.. ..tie.
Saavumme Varkauteen. Paikalle on tullut jo Anatoli junalla. Mies on saanut kyydin festivaalialueelle hämäräperäisesti tuntemattomilta herrasmiehiltä. Järjestäjä Spörde ottaa meidät vastaan. Hiplaa! Esiintymässä on myös loistava Vihreä Maa - orkesteri Joensuusta, jonka rumpali Matti kiikuttaa minulle autoon välittömästi paketin donitseja ja lähettää Wilhelm Meisterilta terveisiä. Miehen sydän on kultaa. Viimeksi Wilhelm järjesti miksaaja Pekan toimesta minulle paketin muffinsseja. Könsikästä. Erityisesti ruokahaluni herättää miehen toimittamien pikkusuolaisten eroottinen lataus.

Keikkaan on puolitoista tuntia. Tuhoamme takahuonetarjoilun antimia kuin saksalaiset lapin kyliä. Lahjoitamme tekniikan pojille ja kanssabändeille First Blood levyjämme ja vaihdamme esiintymisreleet päälle Vihreätä Maata kuunnellessa. Miten mie saan heidän Primusmotor biisin? En tiedä kirjotetaanko se nuin, mutta sen tiedän että se on ihan vitun loistava. Kuunnelkaa sitä heidän facebook sivuilta, niin miekin olen tehnyt tässä koko ajan. Se on siellä semmosena akustisena versiona. Mieki laittasin meiltä facebookkiin tuommosia akustisia biisejä jos meillä ois nuin hyviä lauluja. Nyt tyydytään säröllä tumppaamaan kaikki mahollisimman tukkoon ettei kellekkään paljastus totuus sieltä seasta.

Nahka-J enjoying the party.

Miun Tanglewood.
Tästä kitarasta ne pojat vittuilee ja mie salaa kusen heijjän
saappaisiin. Niinkun kostoks.

Valmistautuminen keikkaan on kirurgin tarkkuutta vaativaa puuhaa.
Venyttelen ja lämmittelemme Hiacen kanssa pystypainilla. Venytän myös selkääni ja Nahka-J päättää auttaa venytystäni tökkäämällä sormella peppureikääni. Kiitos avusta. Vihreä Maa lopettaa ja meillä on 20 minuuttia aikaa tehdä vaihto. Näin rautasilta ammattilaisilta kaikki sujuu kuin rasvattu ja pian odotan keikkaa lavan vierellä.

Miun ystävillähän on jo vaimot, lapset, autot ja asunnot ja hyö viettää lauantai-iltapäivää JYSKissä ostamalla uutta sisustusta asuntoon. Tässä mie puolestani odotan keikan alkamista Varkauden joen rannassa uikkareissa, kapteenin hatussa, tekoviiksissä ja tähtisädetikku kädessä. Miten tähän on päädytty? Onneks en ennätä miettimään asiaa tarkemmin, vaan pian olemme jo lauteilla. Onko joku varastanut housumme vai olemmeko päättäneet esiintyä alvareissa? Oli miten tahansa, joka tapauksessa näky on kamala. Soitamme muutaman kappaleen suoraan suomalaisen rock n' rollin hevosen paskasta ja poistumme areenalta henkisinä voittajina. Postaamme teille lähitulevaisuudessa Tsoneksen lavalta kuvaaman biisin niin voitte katella sitä ja kuvitella soittavanne Mulareissa.

Keikan jälkeen on hiki. Älytön hiki. Vaihdamme vaatteita ja pakkaamme auton kuntoon. Moikkaamme tuttuloita (kyllä, se kirjoitetaan tuttuloita) ja katselemme bändejä. Puhumme autossa kirjallisuudesta, nautimme festivaalialueen ruoasta, sekä takahuonetarjoilun antimista. Katsomme orkesteriloita (kyllä, orkesteriloita) ja illan tullen suuntaamme nenämme kohti Joensuuta.

Automatka sujuu leppoisasti seurapelien ja sivistyneen keskustelun merkeissä. Abi piättää happea 2:30 minuuttia jotta hikka lähtis pois, punnertaa tien vierustalla, Hiace ajaa rekkakuskin varmuudella, Tsones ja Abi vetää dueton huoltoasemalla, pysähellään tarpeeks usein ihan vaan mielenkiinnon vuoks (lue kuselle ja tupukille), arvauspelissä selvitetään Lady Gaga ja pian kurvataan jo Joensuuhun. Loppuroudaus ja tirsoille. Kiitos, olkaa hyvä, anteeks ja hyvvää yötä.

Terveisin Hyytis


Mikä tässä karkissa on vikana, hä?! Miks se on jätetty ainoastaan jälelle?

Abi päätti syyä kiinalaisittain kahella haarukalla.

Kahtokkaa miten siisti valo tuohon puuhun.

Kahtokkaa miten siisti kuva. Säkällä!

Hiace tankkaa levistä ja dieseliä.
Tsones tunnelmoi taustalla huuliharpulla.


1 kommentti:

  1. Siistii raporttia, nyt jaksoo paljon paremmin lähtee Pieksämäelle päiväks painaan töitä.

    VastaaPoista

Reteet ja asialliset kommentit ja perusteltu ritisointi otetaan mielellään vastaan! Asiattomat tai jotakin loukkaavat kommentit poistetaan heti ja tuikataan paskalootaan. Olkaa hyvä!